Performing Robots

Blog Posts

16 September 2021
02:00 - 04:00
NPO Radio 1 | Focus

[Interview NPO Radio1] Maaike Bleeker Introduces Acting Like a Robot (In Dutch)

 

On 16 September 2021, Maaike Bleeker was invited on “Focus” (NPO Radio 1) to introduce Acting Like a Robot and the project’s collaboration with Bram Ellens’ exhibition Robots in Captivity. Click here to listen to the full interview (in Dutch)!

 

 

Description (See below for English)

Het project Acting Like a Robot verkent de samenwerking tussen theater en robotica. Wat kunnen robots leren van theater? Hoe ziet een theater met robots eruit? Hoe kunnen robots en mensen met elkaar omgaan? Hoogleraar theaterwetenschap Maaike Bleeker gaat op verschillende manieren samenwerking aan met kunstenaars en robotbouwers. Mirthe van der Drift ontmoet haar op haar werkplek midden tussen de robots van kunstenaar Bram Ellens in zijn nieuwe tentoonstelling Robots in Captivity op Buitenplaats Dornburgh.

 

English

The Acting Like a Robot project explores the collaboration between theater and robotics. What can robots learn from theatre? What does a theater with robots look like? How can robots and humans interact? Theater science professor Maaike Bleeker collaborates with artists and robot builders in various ways. Mirthe van der Drift meets her at her workplace amidst the robots of artist Bram Ellens in his new exhibition Robots in Captivity at Buitenplaats Dornburgh.