Performing Robots

Events

20 March 2022
20:00
Felix Meritis, Amsterdam

Ulrike Quade Company presents Future Stages #1

[Event in Dutch]

Ulrike Quade Company, onze partner in het Acting Like a Robot onderzoek organiseert drie bijeenkomsten over theater & Technologie:

 

Denk met ons mee over de relatie tussen technologie en de podiumkunsten
Datums: 23 maart | 20 april | 11 mei

Yes! Vorig jaar geannuleerd door de pandemie…maar we mogen weer!
Onder de naam Future Stages organiseren wij, van Ulrike Quade Company samen met Felix Meritis een drietal meetings waar de kruisbestuiving tussen nieuwe technologie en de podiumkunsten wordt onderzocht. Hoe kunnen die twee gebieden op een vernieuwende manier een verbinding aangaan, elkaar beïnvloeden en versterken? In gesprek met professionals en ervaringsdeskundigen bundelen we de kennis die in het veld wordt opgedaan. We bespreken kennis uit de praktijk en stellen onderzoeksvragen voor de toekomst.


1e editie | Het maakproces
woensdag 23 maart 20.00 | Felix Meritis, Amsterdam

In de eerste editie van Future Stages staat het maakproces centraal. Hoe kunnen theatrale en technologische processen zo vruchtbaar mogelijk in elkaar grijpen? Hoe vinden theatermakers en technologische samenwerkingspartners een common language? Wat is het belang van materieel experiment, wat kan je in het theater met prototypes? En misschien wel het belangrijkst; hoe zorg je er voor dat je speelruimte behoudt tijdens je maakproces? 

Fresh practices worden gedeeld door o.a. Bram Ellens (beeldende kunst, beweging en robotica) en Celine Daemen (opera en VR). Het panel bestaat uit makers en denkers met een voorliefde voor nieuwe technologie, waaronder Ulrike Quade en Joris Weijdom. De avond wordt gemodereerd door Marijke Hessels, tech dramaturg bij de Ulrike Quade Company.

Voor meer informatie, zie hier.

 


De volgende edities

 

2e editie Future Stages – 20 april

Technologie in theater – Hoe houdt theater zich bezig met de toekomst weergeven? Over speculatieve fictie en het tastbaar maken van (technologische) vooruitgang.

 

3e editie Future Stages – 11 mei

Theater over technologie – Vanuit welk perspectief op technologie spreek je? Over overschatting van technologie en onderschatting van de mens