Performing Robots

Events

20 April 2022
20:00
Felix Meritis, Amsterdam

Ulrike Quade Company presents Future Stages #2

Ulrike Quade Company, onze partner in het Acting Like a Robot onderzoek organiseert drie bijeenkomsten over theater & Technologie:

 

 

Denk met ons mee over de relatie tussen technologie en de podiumkunsten
Datums: 23 maart | 20 april | 11 mei

Yes! Vorig jaar geannuleerd door de pandemie…maar we mogen weer!
Onder de naam Future Stages organiseren wij, van Ulrike Quade Company samen met Felix Meritis een drietal meetings waar de kruisbestuiving tussen nieuwe technologie en de podiumkunsten wordt onderzocht. Hoe kunnen die twee gebieden op een vernieuwende manier een verbinding aangaan, elkaar beïnvloeden en versterken? In gesprek met professionals en ervaringsdeskundigen bundelen we de kennis die in het veld wordt opgedaan. We bespreken kennis uit de praktijk en stellen onderzoeksvragen voor de toekomst.


Tweede editie | De toekomst vormgeven
woensdag 20 April 20.00 | Felix Meritis, Amsterdam

In de tweede editie van Future Stages gaan we op zoek naar hoe de podiumkunsten een rol kunnen spelen in het verbeelden van de toekomst. Het verkennen van de toekomst is iets waar de kunsten zich bijzonder goed voor lenen. De mogelijkheden van technologie, de gevolgen van wetenschappelijke ontwikkelingen, en de relatie tussen mens en robot, worden veelvuldig in science fiction romans en films, in games én op het toneel onderzocht. Binnen de kunsten kunnen we speculeren over hoe de toekomst eruit zal zien. Niet alleen om de fantasie te prikkelen, maar ook om een gesprek in gang te zetten. Hoe willen we eigenlijk dat die toekomst eruit ziet? Welke rol willen we dat technologie daar in speelt? Wat betekenen de technologische veranderingen voor de mens, de wereld, en de kunsten zelf? Tijdens deze tweede Future Stages verkennen we hoe speculatieve fictie invloed heeft op de echte wereld, en hoe dit door theater en performance kan worden omarmd. 

Sprekers deze avond zijn Dan Hassler-Forest, universitair docent bij het departement Media- en Cultuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht, auteur van Janelle Monáe’s Queer AfrofuturismArjon Dunnewind, directeur van IMPAKT (Festival en Centrum voor mediacultuur) in Utrecht. Anne Maike Mertens van Nineties Productions en het Nineties Lab, en Davy Pieterstheatermaker bij Theater Rotterdam. De avond is gratis toegankelijk.

Tickets


De volgende editie

 

3e editie Future Stages – 11 mei

Theater over technologie – Vanuit welk perspectief op technologie spreek je? Over overschatting van technologie en onderschatting van de mens